Mikor kapom vissza a régi életemet? Mikor nyitnak a szállodák, vendéglők? Mikor lehet végre ismét normális életet élni? Nyitott kérdés, naponta hangzik el… Mit is nevezünk „normális” életnek, amire vágyunk? Egyáltalán lehet tudni, mit hoz a közeli és a távoli jövő?

Bővebben: ISTENEM, MI JÖN MÉG EZUTÁN!? – 2. rész

Naponként olvassuk a kellemetlenebbnél kellemetlenebb megjegyzéseket… Vége lesz a járványnak, de jön a rosszabb, jön egy másik vírus, a gazdasági válság, a szegénység. S te mit csinálsz most? – kérdezték tőlem nemrégiben. S én büszkén mondtam: éppen két könyvet is írok párhuzamosan, mert tudom, ha mindennek egyszer vége lesz, szükség lesz azokra! S te, hogy tudsz ennyire pozitív lenni? – kérdezték… Tudod, megtanultam valamit: tisztában vagyok azzal, hogy mit hoz a jövő!

Bővebben: ISTENEM, MI JÖN MÉG EZUTÁN!?

„Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel.” (Kol 3,2) – Olvasható már lassan 2000 éve Pál apostol intő figyelmeztetése. De mik azok az „odafennvalók” és mik a „földiek”? Hogyan szakadjon el az ember a földi valóságtól úgy, hogy az még ne menjen a földiek rovására és ne szakadjon ki abból a világból, ahol élnie kell? Egyáltalán miért jó az, ha valamivel „törődik”, ami nem érhető el, miközben azzal kevésbé foglalkozik, amivel inkább kellene?

Bővebben: HOGYAN NEVEL HITRE A JÁRVÁNY?

Miért is mennek tönkre a keresztény és nem keresztény házasságok? Miért van, hogy inkább „párja” van az embernek és nem házastársa? Miért tekintik sokan szükségtelen köteléknek a „papírt”, a jogi formulát?

Bővebben: HÁZASSÁG A KARANTÉBAN ÉS AZON KÍVÜL

Egyre jobban nő a feszültség a társadalomban. Szolgáltató, vendéglátó egységek zárva, az emberek „nem adhatnak és nem vehetnek”. Hamarosan a társadalom is ketté szakad oltottakra és nem oltottakra, még igazolvány is lesz, és megkülönböztetés. Az egyik „nem adhat és nem vehet” a másik mindent megtehet? Mi lesz a jövő?

Bővebben: AMIKOR „NEM ADHATSZ ÉS NEM VEHETSZ” – II. rész