Milyen jó, hogy most vírushelyzet van! Ha az embernek nincs kedve valamit csinálni, vagy nincs kedve valahová elmenni, jó ürügy, ha azt mondja: „Tudod, tekintettel a vírushelyzetre…” S amellett, hogy a vírus naponta szedi az áldozatait, nem is keveset, valljuk be őszintén, sok mindent rá lehet fogni járványra! Amit máskor a saját lustaságunk legyőzése rovására lehet megtenni: vagy engedünk, vagy ellenállunk, most a „helyzetre” fogjuk. De ha egyszer nem lesz vírus?

Bővebben: FOGD RÁ A VÍRUSRA!

„Istent csak az nem hiszi, akinek jó lenne, ha nem lenne…”

Dr. Szigeti Jenő

Hogy van-e egyáltalán bizonyíték Isten létezésére, már sokan próbálták megválaszolni. A mondott érvek és ellenérvek úgy működnek, mint egy kétserpenyős mérleg: a teológusok érvelnek, a serpenyő elbillenti a mérleg nyelvét, az ateisták ellen-érvelnek, ismét egyensúlyba kerül. Majd kezdődik a játék előről. Lehet- egyáltalán pontot tenni az Istenkérdés vs. válasz mondat végére?

Bővebben: MIÉRT MONDJÁK, HOGY NINCS ISTEN?

Valami eltűnik, valami megszűnik… S ami a rosszabb, hogy nem lesz helyette másik, nem lesz más. Keletkezik egy hiány, de senki sem tudja, hogy mi is hiányzik valójában. Csak a kétely, az önmarcangolás és az önvádaskodás. Ilyen a hit nélküli világ. Ugye nem akarunk ilyenek lenni? Vagy már késő?

Bővebben: MIÉRT HAL MEG A HIT A VILÁGBAN?

„Az ember magában hordja Istent, de nem tud vele azonosulni. Elég messzire tolta magától el, hogy lehetséges legyen valami forró intimitás vele. És elég közel van, hogy az ember ne tudjon sehová elrejtőzni előle.”

(Konrád György, író, esszéista 1933- 2019)

Bővebben: HIT EGY LIBERÁLIS VILÁGBAN?

„Az okosok fényleni fognak, mint a fénylő égbolt, és akik sokakat igazságra vezettek, mint a csillagok, mindörökké. (…) Sokan tévelyegnek majd, de az ismeret gyarapodik. Te pedig menj a vég felé! Elpihensz majd, de fölkelsz kijelölt sorsodra a végső napon!”

(Biblia, Dániel könyve 12,3-4; 13)

Bővebben: KAIN MAI NEMZETSÉGE – JOGOK VAGY KÖTELESSÉGEK?